From “Yes” to “I Do” – Крок 10

Крок 10. Бронювання локації.
Підрахувавши точну кількість присутніх на Вашому святі, Ви можете забронювати місце його проведення.
Як Ви вже читали в наших попередніх постах, варто обов’язково дізнатися про всі додаткові платні послуги закладу. Неважливо, чи це тераса з кейтерінгом, ресторан чи готель – обов’язково укладіть з ними договір. У ньому обов’язково повинна бути кінцева сума оплати, тоді Вам не доведеться платити за послуги, не внесені в договір. Крім цього, варто прописати час роботи закладу, періоди подачі головних страв, сума завдатку. Також можливість використовувати власний алкоголь, кендібар чи фруктову нарізку.
Щодо укладання меню, то варто пам’ятати, що доросла людина може з’їсти за період бенкету максимум 1,5 кг їжі. В залежності від пори року – випити від 1,5 до 2л. безалкогольних напоїв. Щодо алкогольних – то варто оцінити контингент (жінки/чоловіки, їх вік, схильність до вживання алкоголю), а також сезон святкування.
Також пам’ятайте про кілька пляшок шампанського в РАГС, на викуп та фотосесію. Звісно, що найкраще домовитися з закладом про використання власного алкоголю, це значно зменшить Ваші витрати.